Jos De Meyer


Persoonlijke informatie
Jos De Meyer
Bosstraat 74
9111 Belsele
Aalter

Jos is gehuwd met Kristien Beck en vader van vier kinderen: Barbara (°1981), Pieter (°1983), Klara (°1986) en Pauwel (°1989).

Foto's

Klik op één van de foto’s om te vergroten ›


Contact informatie
jos.demeyer@vlaamsparlement.be
http://www.josdemeyer.be/
+32 (0)3 772 49 44
Partijgegevens
Senator, november 1991 - 1995
Vlaams volksvertegenwoordiger 1995 - heden
Ondervoorzitter Vlaams parlement
Voorzitter Commissie Land- en tuinbouw
Lid Commissie Onderwijs
gemeenteraadslid Sint-Niklaas, 1 januari 1989 - heden
Gemeenteraad
Vlaams volksvertegenwoordiger
Waar sta ik voor?

Mijn politiek mandaat is voor mij het bijna vanzelfsprekende vervolg op mijn ervaring en mijn engagement in het jeugdwerk en later in het onderwijs. Want ook in de politiek geef ik me voor de volle 100 procent, zet ik me met hart en ziel in voor de dingen waarin ik geloof, en in de eerste plaats voor de mensen.

Het vrije initiatief, ruimte voor creativiteit (creatieve mensen), de vrijwillige inzet (vrijwilligerswerk), gezonde verenigingen en ondernemingen, ... Het zijn stuk voor stuk onderwerpen die me nauw aan het hart liggen en die ik vol overtuiging verdedig. De overheid moet kansen geven en de mensen stimuleren, en niet alles van bovenaf regelen en opleggen. Dit geldt zowel voor het onderwijs en de culturele sector, als voor de economie en de zorgsector.

Ik kies voor steden op mensenmaat: een dynamische plaats met culturele uitstraling, die ook opnieuw aantrekkelijk is om te wonen en te werken, en waar mensen zich veilig voelen.
Verder ijver ik al jarenlang voor een leefbaar platteland: een platteland met veel open ruimte, en met blijvende kansen voor een duurzame land- en tuinbouw. Maar daarnaast moet er op de 'buiten' ook ruimte blijven voor de mensen. Gezinnen moeten er kunnen wonen en werken, zich kunnen ontspannen en genieten ook. Leven met meer kwaliteit en minder betutteling.